Orgonák éjszakája Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek OperaCinema Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Térzene Stream koncertek (Youtube)
2024.05.15.
Hazai és külföldi művészek az Orgonák éjszakáján
Programok sokasága várja a közönséget országszerte: a kiemelkedő hazai orgonaművészek közül, mindenki játszik aznap valahol.

Pálúr János, Szabó Balázs, Kovács Róbert és kollégáik mellett külföldi világsztárok is érkeznek, úgymint Cameron Carpenter vagy Francesco Finotti. A filharmonia.hu oldalon nemcsak különleges helyszínek, izgalmas produkciók kavalkádját találhatják meg világszerte aznap, de közreműködőként találkozhatnak olyan sztárokkal is mint Miklósa Erika, Csuja Imre, Rost Andrea vagy Palya Bea.

A Zeneakadémián Hannfried Lucke a Salzburgi Mozarteum professzora és Cameron Carpenter, az orgona Paganinijeként emlegetett orgonavirtuóz szólaltatja meg a hangszert, akit a The New Yorker egyenesen a „klasszikuszenei tabuk ledöntőjeként emleget”. A Mátyás templomban a regisztráció mestereként emlegetett Francesco Finotti játszik.

A hazai zenerajongókat vidéken is különleges programok sora várja.

Egyenesen Oxfordból érkezett az az orgona, amit az Orgonák éjszakáján szentelnek meg Debrecenben, az építési munkálatai még jelenleg is tartanak, ekkor szólalhat meg teljes pompájában ez az instrumentum.

Kecskemétre háromhelyszínes triplakoncert érkezik bejárva a Városháza udvara-Barátok Temploma-Nagytemplom útvonalat. Úgy alakítottuk ki a programot, hogy a résztvevők végig tudják sétálni mindhárom helyszínt egy-egy újabb különleges koncerttel gazdagodva.

 

Böngésszen a programok között!

PROGRAMOK

További érdekességek
2024.05.15.
Orgonák éjszakája világszerte
„Orgonák éjszakája” lesz a hívószó Franciaországtól Kínán át az Egyesült Államokig 4 kontinens közel...
Bővebben
2024.05.15.
Nemzeti Orgonaregiszter az Orgonák éjszakáján
Az Orgonák éjszakája részeként idén is számos kiváló orgonista regisztrálhatja saját szervezésű társ...
Bővebben
2024.05.15.
Különleges helyszínek és programok sokasága május 18-án!
Május 18-án a Balaton közepéről is orgonamuzsika szól
Bővebben
2024.05.15.
Balázs Ádám szerzeménye az Orgonák éjszakáján
Felkértük az Oscar-díjas Mindenki című film zeneszerzőjét, hogy írjon művet az Orgonák éjszakájához,...
Bővebben