Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Kamarakoncertek Térzene Stream koncertek (Youtube)
2024.07.11. - csütörtök 19:00
Uwe Köller és a Magyar Rézfúvós Kvintett
Pécs, Bazilika nyugati oldala
Püspökvári Zenés Esték - Pécs
Nyári program
Jegyárak
4 400 Ft

Jegyár kedvezmények:

Diákok, nyugdíjasok és Tüke Kártya tulajdonosok számára 10% kedvezmény biztosítunk.

A Filharmónia Magyarország bérletesei az ország bármely pontján az általunk szervezett felnőtt hangversenyekre − bérletük felmutatásával − 20% kedvezménnyel válthatnak jegyet! A kedvezmény bérletenként egy jegyre érvényesíthető koncertenként.

Jegyek válthatók a Kodály Központban ( Pécs, Breuer Marcell sétány 4; +36 72 500 300; jegypenztar@filharmonia.hu) a Ticket Express irodáiban, valamint online a www.jegymester,hu oldalon. 

Az egyes kedvezmények nem vonhatók össze!

Online jegyvásárlás
Jegyiroda a helyszínhez közel
Musical rézfúvókkal

Igazi német-magyar fúvós koprodukcióban gyönyörködhetnek azok, akik eljönnek a Püspökvári Zenés Estékre Pécsen. Július derekán a Bazilika nyugati oldalánál Uwe Köller trombitaművész a Magyar Rézfúvós Kvintettel lép színpadra, hogy zenei csemegéket szolgáljon fel olyan zeneszerzőktől, mint Henry Purcell, Oskar Böhme, Vajda János, és Enrique Crespo. Érkezik “Egy kis toronyzene” és a “Suite from My Fair Lady” is. Uwe Köller díjnyertes trombitaművész karrierjét a Berlini Szimfonikus Zenekarban kezdte, 1991 óta a Berlini Német Opera szóló trombitaművésze, 2000 szeptembere óta főállású trombitaprofesszor. A Magyar Rézfúvós Kvintett tapasztalt, díjnyertes tagokból állt össze, hogy egy ötfős szupercsapatként népszerűsítse a fúvós muzsikát. Keszthelyi Bálint és Solymosi Péter trombitán játszik, Szőke Zoltán kürtön, Farkas István Péter harsonán, Bazsinka József pedig tubán. A rézfúvós csapat nemcsak élőben lép fel, hanem közreműködtek zenei albumok elkészítésében is — Solymosi Péternek szólóalbuma is megjelent “Trombitaszóló” címmel. Egy különleges, nemzetközi zenei élmény vár tehát a Püspökvári Zenés Esték résztvevőire, melyet vétek lenne kihagyni!

 

Esőhelyszín: Magtár Látogatóközpont

ELŐADÓK:

Uwe Köller - trombita
Magyar Rézfúvós Kvintett:
Pálfalvi Tamás - trombita
Solymosi Péter - trombita
Szőke Zoltán - kürt
Farkas István Péter - harsona
Bazsinka József - tuba


MŰSOR:

Purcell: Szonáta két trombitára
Böhme: Sextett rézfúvósokra Op. 30, I. tétel
Vajda János: Egy kis toronyzene
Loewe-Tarkmann: Suite from My Fair Lady
Enrique Crespo: Suite Americana, III. Vals Peruano
Nagle: Jive for five
Püspökvári Zenés Esték - Pécs - további koncertek