Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Kamarakoncertek Térzene Stream koncertek (Youtube)
Ösztöndíj
Kodály Zoltán Zenei Alkotói Ösztöndíj

Az 1984-ben létrehozott Kodály Zoltán zenei alkotói ösztöndíj célja, hogy segítse a 35 év alatti zeneszerzők és zenetudósok pályakezdését, és kedvező feltételeket teremtsen a magas színvonalú alkotótevékenységhez.

A Kodály Zoltán zenei alkotói ösztöndíj szakmai lebonyolításában együttműködő partnerként a Filharmónia Magyarország Koncert és Fesztiválszervező Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság vesz részt.

Rendelkezésre álló keretösszeg:

A Felhívás keretében rendelkezésre álló keretösszeg: 14.400.000, - Ft, azaz tizennégymillió-négyszázezer forint.

Ösztöndíjasok száma: 6 fő

A támogatási intenzitás: 100 %

 

A támogatás összege és formája:

A Felhívás keretében nyújtott ösztöndíj, mint támogatás (a továbbiakban: ösztöndíj, támogatás) formája: nem visszatérítendő támogatás.

Az ösztöndíj mértéke 12 hónapon át havi bruttó 200.000,- Ft (azaz kettőszázezer forint), amely összesen bruttó 2.400.000, - Ft, azaz kettőmillió-négyszázezer forintnak felel meg. Az ösztöndíj, mint a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 1. számú mellékletének 3.9. pontja szerinti közcélú juttatás mentes a személyi jövedelemadó alól, tekintettel arra, hogy azt a Magyar Kultúráért Alapítvány, mint közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány közfeladatának ellátásával összhangban magánszemély részére folyósítja.

Az ösztöndíj folyósításának időtartama: 2024. január 1.- 2024. december 31.

A pályázatok benyújtására 2024. január 31-ig van lehetőség.

A pályázatokat a Petőfi Kulturális Ügynökség Nonprofit Zrt. a Magyar Kultúráért Alapítvány megbízásából hirdeti meg.

A pályázatok benyújtására pedig a Kulturális Pályázatok Támogatáskezelő Rendszerén (KPTRkeresztül van lehetőség. A KPTR rendszerben történő regisztrációt és a pályázat benyújtását segítő felhasználói kézikönyv itt érhető el.

A részletes pályázati kiírás itt a kötelezettségvállalási nyilatkozat zeneszerzőknek itt, zenetudósoknak itt,  az ösztöndíjra vonatkozó adatkezelési tájékoztató itt és az Általános Támogatási feltételek itt olvasható.