Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Kamarakoncertek Térzene Stream koncertek (Youtube)
2024.06.04.
Jön a jubileum, 40. Régi Zenei Napok
Idén immár negyvenedik alkalommal rendezi meg a Filharmónia Magyarország a Régi Zenei Napokat, amely egy héten keresztül ragyogja be Vác városát, többhelyszínes koncertjeivel.

A korhű zene magyar mesterei közül fellép a Purcell Kórus, az Orfeo Zenekar és a Capella Savaria, akik többek között Bach műveivel ragadtatják el az odalátogatókat.

Egyértelműen kijelenthetjük, a zenei historizmus egyre nagyobb figyelmet kap napjainkban. Nem csoda, hiszen a klasszikus zene korábbi évszázadait idézik meg a korhű hangszerek, hangolások, valamint az egyedülálló előadásmód segítségével.

A Vácott megrendezett Régi Zenei Napok ebben az évben is a korhű módon előadott zenét ünnepli egy héten át, június 29 és július 6 között. Egy nyitó-, valamint zárókoncerttel várjuk Önöket a Haydneum Magyar Régizenei Központ társszervezésében, ahol olyan híres nemzetközi szólisták lépnek színpadra, mint Ella Smith, Elisabeth Scholl, Paulin Bündgen, vagy Drew Santini.

Nem csak koncertélményt, de továbbképzést is nyújt a Régi Zenei Napok, hiszen mesterkurzusokat szervez a nyolc országból érkező, több mint 50 hallgató számára. Továbbá pedagógus továbbképzés is lesz általános és középiskolai, valamint zeneiskolai tanárok részére. Különlegesség, hogy nem csak a hallgatók, de a professzorok is hangversenyt adnak.

Ünnepeljük idén együtt a 40. Régi Zenei Napokat és a hazai és nemzetközi régizene szeretetét!

Böngésszen a programok között!

PROGRAMOK

 

További érdekességek
2023.09.07.
José Cura: Idő kell, hogy az apró mag hatalmas fává fejlődjön
Exkluzív interjú a világhírű művésszel
Bővebben
2023.03.24.
Heitor Villa-Lobos stílusa
A csiripelő fafúvósok, a lírai dallamra fakadó vonósok, a telt rézfúvósok és az ütőhangszerek együtt...
Bővebben
2023.03.20.
Telemann és a Bachok
Annak ellenére, hogy Bach és Telemann vetélytársak is voltak, személyes sorsuk is összefonódott.
Bővebben
2023.03.17.
Chopin nem szeretett fellépni
Törékeny, kényes és túlérzékeny volt nagy orra miatt, de amikor leült egy zongorához, máris elemében...
Bővebben